8 Mart 2010 Pazartesi

Yerel Basın

Yeni Sakarya Gazetesi'nden "beklendik" bir haberle başladık güne:

Yönetim Uyuma
PENDİK maçının yaraları sarılmadan şimdi de bir pankart yüzünden Federasyonluk olduk. Geçen hafta Bursaspor’un cezası nedeniyle Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanan Bursaspor - Sivasspor maçında tribünlere asılan pankartı bilindiği üzere maçın temsilcisi rapor etmişti. Federasyonun hakemlere, maçın gözlemcisine ve temsilcisine söz söyletmeyen sert tutumunun bilinmesine karşın bu pankartın buraya asılması sorgulanmalı. Yönetiminin özellikle bu konuda bundan böyle daha duyarlı olması gerekir. Her önüne gelen tribünlere Sakaryaspor’a zarar verecek pankartı asarsa bunun bedelini kim ödeyecek? Bu kritik süreçte değil, Sakaryaspor’a destek verecek türden pankartlar hariç, federasyonu hedef alan yazı ve sözlü eylemlerden kaçınılmalı. Bu doğrultuda Sakaryaspor’a zarar verecek eylemlere müsade edilmemek adına yönetime büyük görev düşüyor. Sakaryaspor’un haklarını pankartlar eşliğinde aranmayacağını herkesin bilmesi gerekir diye bir notu buraya düşüyoruz.
http://www.yenisakarya.com/2.0/2.0/haber.asp?id=7887

Uzun uzadıya bu habere cevap yazacak değiliz. Ancak yerel basının içinde bulunduğu aciz durumu göstemek adına biz de kutsaldelilik'e bu haberi not düşüyoruz. Yeni Sakarya'ya haber olan yukardaki fikirleri kendi köşesine taşıma cesaretini gösteremeyip gazetenin spor servisine haber olarak yazdıranların, Sakaryaspor menfaatleri için sabaha kadar pankart boyayan ve tepkimizi Türkiye'ye göstermek adına saatlerce çatıda bekleme cesareti gösteren Sakaryaspor'lulara vereceği akıl yoktur. 

"Yollar yürümekle aşınmaz" cümlesinin 40 yıl sonra Yeni Sakarya'da "Haklar pankart eşliğinde aranmaz" şeklinde tezahür etmesi, Sakarya'da yerel basın mantığının ne halde olduğunu gözler önüne seriyor.

Hiç yorum yok: