4 Mart 2010 Perşembe

Bursaspor - Sivasspor maçında açılan pankarttan dolayı Sakaryaspor PFDK'ya sevkedildi

Sakaryaspor Kulübü seyircisiz oynanan Bursaspor - Sivasspor maçında taraftarlarının açtığı pankart nedeniyle PFDK'ya sevkedilmiş bulunmaktadır.

Sakarya Atatürk Stadı, Bursaspor - Sivasspor maçının oynandığı 28 Şubat günü Sakaryaspor tarafından Bursaspor'a kiralanmıştı. Sakaryaspor bu kiralamanın bedeli olarak Bursaspor'dan bir miktar para alıp stadın elektrik borcunu da Bursaspor'a ödetmişti. Hal böyleyken, Sakarya Atatürk Stadı sözleşmeli olarak Bursaspor'a 1 günlüğüne kiralanmışken ve bu kiralama neticesinde Bursaspor - Sivasspor maçını veren LİG TV'den parayı ev sahibi olarak Bursaspor alırken ve bu maç için Bursa'dan gelen özel bir reklam şirketi Bursaspor'un anlaşmalı olduğu sponsorların reklam panolarını bizim stadımıza asıp gelirlerini Bursaspor kazanırken; nasıl olur da ev sahibi konumundaki Bursaspor yetkililerin eksikliği fırsat bilinip yapılan bir eylemin faturası Sakaryaspor'a kesilir?

TFF'nin mantığıyla gidersek; Adapazarı'ndaki maçta "TFF'ye rağmen Diyarbakırspor küme düşmeyecektir" diye pankart asılsaydı, pankarta bakıp "bunu asan Diyarbakır'lılardır" deyip Diyarbakırspor'u mu PFDK'ya sevkedeceklerdi? Yoksa "bu maç Adapazarı'nda oynandı, bu şehrin takımı Sakaryaspor onlara ceza keselim" mi diyeceklerdi? Yoksa "bu maçın ev sahibi konumundaki takım Bursaspor, stadın güvenliğinden de onlar sorumlu bu yüzden ceza onlara kesilmeli" mi derlerdi?

PFDK'ya sevkedilmekle şunu anladık ki; TFF'nin mantığına göre 1. seçenek ağır basıyor. Demeleri o ki; yarın öbür gün seyircisiz oynanan bi maçta grupta liderlik mücadelesi yaptığın bir takımın taraftar grubu adına alakasız bi maçta "Kahrolsun TFF! X-spor 1. Lige geliyor!" tadında bi pankart açsak ibneliğine, durup dururken cezayı X-spor yiyecek. 
İşte böyle bir mantık Türkiye futboluna yön vermekte...

Hiç yorum yok: